Hi, ik ben

Arinda!

Holistisch Leefstijl- en Vitaliteitscoach en moeder op missie naar een liefdevolle wereld voor ons en de nieuwe generatie.

Eigenlijk is die missie er altijd al geweest. Als klein sensitief meisje merkte ik al dat ik ”anders” was. Op de basisschool al waren kinderen hard voor elkaar. Ruzies, pesten en buitensluiten waren eerder regel dan uitzondering. Ik was dan degene die het zielig vond en deed alles wat ik in mijn macht had om de ander te helpen. Minder pijn te laten voelen. Ten koste van mezelf, want al die nare gevoelens waren teveel voor een klein meisje. En daar begon de bouw van mijn muurtjes. Muurtjes van steen, om mijn ”anders zijn” en sensitiviteit de baas te kunnen en mee te komen met ”de norm”. Met alle gevolgen van dien. Het was uiteraard hét recept om later in het leven volledig vast te lopen.

Ik voelde me altijd anders dan anderen, was onzeker over mijn lichaam en over mezelf als persoon. Angst na angst kwam om de hoek kijken en ik had vaak het gevoel de controle en het overzicht te verliezen. Ik zocht altijd bevestiging en goedkeuring bij een ander en vulde gedachten van een ander in. Het zorgde ervoor dat ik op mijn tenen liep (ik zei overal ”JA” op) en over mijn grenzen liet gaan. Wat dan weer resulteerde in overprikkeling en in mijn eentje in bed willen liggen om op te laden. Alle situaties van de afgelopen tijd analyserend. Ik voelde me futloos en haalde weinig voldoening meer uit het leven. Mijn leven ”overkwam” me. Allemaal uitwerkingen van de muurtjes die ik gedurende mijn leven had gebouwd.

In mijn zoektocht naar een gelukkiger leven kwam ik bij veel verschillende hulpverleners terecht. Ze hielpen me allemaal met het afbreken van een stukje muur, maar konden voor mijn gevoel nooit de kern raken. Toen ik uiteindelijk zelf ontdekte dat ik hoogsensitief ben én daarna de diagnose ADD kreeg viel er veel op zijn plek. Eindelijk was er een naam voor mijn ”anders zijn”!

Maar toen begon de zoektocht eigenlijk pas écht en een goed programma met begeleiding kon ik niet vinden. Van medicatie werd ik een robotje en ik wilde niet mijn hele leven afhankelijk zijn van pilletjes of, in mijn ogen, ”drugs”. Het kon niet waar zijn dat ik in dit leven niet mezelf zou kunnen zijn, dus ging ik op zoek naar een natuurlijke oplossing. Een online leefstijlprogramma trok mijn aandacht en samen met een coach ging ik aan de slag met gedrag, voeding, herstel en beweging. Ik leerde aan welke knoppen ik zelf kon draaien om zowel mentaal als fysiek gelukkig te zijn, maar bleef diepgang missen op het gebied van hooggevoeligheid & ADD.

En toen.. werd onze dochter Flore geboren. Al snel wist ik dat zij ook heel gevoelig is en niet het ”standaard” kind is dat binnen alle normen van de maatschappij zou kunnen meekomen. Ik gunde haar een ander pad en besefte me dat ik daar verandering in kon brengen door haar een ander voorbeeld en de juiste begeleiding te geven. Dat betekende wel dat ik nog verder met mezelf aan de slag moest. 

Ik verdiepte me nóg verder in een leefstijl die past bij hsp & ADD en besloot de opleiding tot holistisch Leefstijl- en Vitaliteitscoach te volgen. Daar leerde ik aan de 5 leefstijlknoppen te draaien die ervoor zorgen dat ik altijd in staat ben om de beste (en de liefste) versie van mezelf te zijn. Daar ontdekte ik dat lief zijn voor jezelf het allerbeste medicijn is. Ook voor een (hoog)gevoelige ADD’er. En dat is precies het medicijn dat ik andere (hoog)gevoelige ADD’ers gun. Want als wij niet de liefste versie van onszelf zijn, kunnen we een ander niet op een fijne manier helpen. En is dat niet precies wat we willen? Een inspiratiebron zijn voor onszelf en de ander? Een andere norm creëren, zodat iedereen de liefste versie van zichzelf kan zijn?

Het is mijn missie om een lieve leefstijlnorm te creëren.
Omdat dát is wat het leven waardevol gaat maken.
Voor ons én voor de nieuwe generatie.

Liefs, Arinda

”Ben jij klaar voor rust en controle in jouw chaotische ADD leven?”